נוב 042010
 

זה לא מדע בידיוני. פריצת דרך רפואית עשויה להשיב את הראיה ל- 200 אלף עיוורים בעולם שסובלים מרטניטיס פיגמנטוזה, מחלת עיינים תורשתית אשר הורסת באיטיות את הרשתית.

מאמר שפורסם לאחרונה בכתב העת הרפואי PROCEEDINGS OF THE ROYAL SOCIETY דיווח לאחרונה על כך שחוקרים גרמנים הצליחו לגרום לשלושה עיוורים לשוב לראות לאחר שהשתילו להם שבב בגודל של מילימטר מתחת לרשתית העין.

השבב משמש מעין מצלמה בעלת 1.500 חיישנים ואמור לקלוט את קרני האור ולהעביר אותם כאותות חשמליים אל עצב הראיה המצוי מאחורי העין, באופן הזה מחליף השבב את קולטני האור הפגומים ומצליח כדי שימוש ביכולת עיבוד התמונה של עצב הראיה בשילוב עם המוח ליצור אצל החולים תחושה ראייתית באמצאות תנועת העיינים ,מחקרים אחרים בתחום השתמשו עד עתה במצלמות ובאביזרים חיצוניים לגוף. בשל אופן פעולתו יכול השתל לעזור רק לעיוורים שסובלים ממחלת ריטיניטיס פיגמנטוזה, הפוגעת רק בקולטני האור שבעיני החולים.

מכשיר הפלא המיוחד הזה פותח על ידי חברת RETINAL IMPLANT בשיתוף עם המכון לחקר העין באונברסיטת טובינגן שבגרמניה, לאחר 15 שנות מחקר מאומצות.

שלושה מטופלים ראשוניים , שבהם הושתלו השבבים הללו, החלו לראות בצורה סבירה כמה ימים לאחר הניתוח. אחד המושתלים הוא מיקה טהרו, תושב פינלנד בשנות הארבעים לחייו , נראה בסירטון שפירסמו החוקרים כאשר הוא יושב על כסא ומולו מונחים חפצים שונים כגון מזלג, בננה וצלחת. טהרו הצליח לזהות את כולם, אף שראיתו היתה מטושטשת, בנוסף, הצליח טהרו להלך החדר באופן עצמאי, להבחין בגוונים שונים של הצבע האפור,לקרוא את השעה בשעון , ואף את שמו שנכתב לפני תוך כדי שהוא מעיר לרופא שלידו כי שמו לא נכתב בצורה הנכונה, חמישה מטופלים נוספים הצליחו לזהות מקורות אור או חפצים לבנים גדולים, כל המטופלים סבלו מעיוורון לפחות שנתיים.

פרופ" אבראט זנדר ראש מחלקת עיניים האוניברסיטת טובינגן, ציין כי תוצאות המחקר הזה מספקות הוכחות חזקות לכך שתפקודי הראייה של מטופלים שסבלו מעיוורון כתוצאה ממחלת העיניים הנידונה, יכולים באופן עקרוני לחזור לראות ברמה מספיקה לצורך שימוש יומיומי ".

דיוויד הד, מי שעומד בראש האגודה הבריטית של חולי ריטניטיס פיגמנטוזה, הוסיף, " מדובר בפריצת דרך משמעותית, אבל לפנינו עדיין דרך ארוכה עד שניצור עין ביונית".

ליאור יעקובי ( וסוכנויות הידיעות )

  One Response to “אור בקצה המנהרה”

  1. שלום הייתי מעוניינת בפרטים יותר מדוייקים בבקשה

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן